ΟΜΙΛΟΙ - ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

CUSTOM VIEW: omilos description   Printer Friendly   Export to HTML   Export to Excel   Export to Word   Export to CSV

 Search
  Show all 
    

Page  First Previous Next Last  of 2
     Records 1 to 20 of 28     
Page Size 
ID
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΥ (*)
ΟΝΟΜΑΣΙΑ (*)
ΣΤΑΧΟΙ-ΔΡΑΣΕΙΣ (*)
1
10
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
Στόχοι: 1. Η καλλιέργεια της αγάπης για τον αθλητισμό. 2. Η ανάπτυξη του αγωνιστικού πνεύματος και του ήθους των μαθητών μέσω του αθλητισμού. 3. Η προαγωγή του αθλητισμού ως μέσο κατά των εξαρτήσεων. Δράση: 1. Διεξαγωγή αγώνων και πρωταθλημάτων μεταξύ μαθητών του σχολείου. 2. Διαλέξεις R11; ανακοινώσεις R11; συζητήσεις. 3. Προβολή ταινιών - διαφανειών.
2
20
ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Στόχοι: 1. Γνωριμία με τις αξίες του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού μέσα από κείμενα Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας 2. Γνωριμία με τον τρόπο ζωής και σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων. Δράση: 1. Συζητήσεις R11; Διαλέξεις
3
30
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Στόχοι: 1. Η ανάπτυξη ενδιαφέροντος για τον έναστρο ουρανό. 2. Γνώση βασικών αρχών και θεωριών για το σύμπαν. Δράση: 1. Επισκέψεις σε Αστεροσκοπεία - Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 2. Διαλέξεις - συνεντεύξεις - μελέτες.
4
40
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ
Στόχοι: 1. Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας 2. Η προώθηση δράσεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Δράση: 1. Επισκέψεις σε Βιβλιοθήκες της πόλης μας. 2. Συμμετοχή στην οργάνωση και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης. 3. Διαλέξεις-εισηγήσεις.
5
50
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Στόχοι: 1 Καλλιέργεια ενδιαφέροντος των μαθητών για την Επιστήμη της Βιολογίας και ενημέρωσή τους για τις σύγχρονες εξελίξεις. 2 Ενημέρωση ιδιαίτερα για θέματα Γενετικής. Δράση: 1 Επισκέψεις σε διάφορα ερευνητικά κέντρα ( Ινστιτούτο Γενετικής , Κέντρο Θαλασσαιμίας, Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου R11; Μικροβιολογικά εργαστήρια) 2. Διαλέξεις R11; μελέτες R11; συζητήσεις.
6
60
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
Στόχος: Ενεργός συμμέτοχη των μαθητών στα κοινά και καλλιέργεια ενδιαφέροντος για τα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα. Δράση: Συλλογή και επεξεργασία υλικού για την εφημερίδα και το περιοδικό του σχολείου.
7
70
ΔΙΚΤΥΑ (Networks) - Cisco Academy
Στόχος: Η διερεύνηση της χρήσης των δικτύων και η καλλιέργεια καλών πρακτικών στη σύγχρονη κοινωνία της τεχνολογίας και της πληροφορίας. Δράση: 1. Δημιουργία τοπικών δικτύων και Packet Tracer Projects στο εργαστήριο Πληροφορικής CISCO 2. Επισκέψεις σε διάφορα κέντρα. 3. Διαλέξεις R11; μελέτες - συζητήσεις.
8
80
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Στόχοι: 1. Η ενθάρρυνση για καλλιτεχνική δημιουργία 2. Η αξιοποίηση ταλέντων στη ζωγραφική 3. Η γνωριμία με την ιστορία της τέχνης και με τη σύγχρονη κυπριακή, ελλαδική και παγκόσμια καλλιτεχνική δημιουργία. Δράση: 1. Επισκέψεις σε εκθέσεις ζωγραφικής, πινακοθήκες, εργαστήρια κτλ. 2. Γνωριμία με σύγχρονους καλλιτέχνες 3. Καλλιτεχνική δημιουργία, κατασκευή σκηνικών για σχολικές γιορτές κτλ.
9
90
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Στόχος: Γνωριμία με τον κόσμο της εργασίας και τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Δράση: 1. Επισκέψεις σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα R11; χώρους εργασίας 2. Τεστ Επαγγελματικού προσανατολισμού
10
100
ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Στόχοι: 1. Η γνωριμία των μαθητών μας με μαθητές άλλων χωρών. 2. Η καλλιέργεια της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης, της αποδοχής και της φιλίας ανάμεσα σε μαθητές του σχολείου καθώς και με μαθητές άλλων σχολείων της Κύπρου και του εξωτερικού. Δράση: 1. Σύνδεση με άλλα σχολεία μέσω του διαδικτύου με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών στον τομέα της εκπαίδευσης. 2. Γνωριμία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και την Ευρωπαϊκή κουλτούρα. 3. Γνωριμία με θεσμικά όργανα της Ε.Ε.
11
110
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
Στόχοι: 1. Το θέατρο και τα θεατρικά δρώμενα. 2. Επαφή μαθητών με την Τέχνη του Κινηματογράφου. Δράση: 1. Επισκέψεις σε θέατρα και Μουσεία . 2. Θεατρικά δρώμενα. 3. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του σχολείου.
12
120
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Στόχοι: 1. Η γνωριμία με χώρους και θρησκευτικά μνημεία της εκκλησιαστικής περιφέρειας Λεμεσού. 2. Η επαφή με το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Δράση: 1. Επισκέψεις σε εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής μας 2. Επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα για προσφορά βοήθειας 3. Επαφή με την εκκλησιαστική αρχή της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και επί τόπου γνωριμία με το φιλανθρωπικό R11; πνευματικό έργο που επιτελείται
13
130
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Στόχοι: 1 Η κατανόηση των παραμέτρων του Κυπριακού πολιτισμού και η γνωριμία με άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κύπρου. 2. Η απόκτηση γνώσεων για την αρχαιολογία της Κύπρου μέσα από το συνδυασμό της ψυχαγωγίας με τη μάθηση. Δράση: 1. Επισκέψεις σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανασκαφές. 2. Προβολή διαφανειών και ταινιών.
14
140
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΑΣ FACEBOOK
Στόχος: Προβολή των ποικίλων δράσεων του σχολείου μας μέσα από τη συγκέντρωση και δημιουργία υλικού για την ιστοσελίδα και τη σελίδα του facebook. Δράση: 1. Φωτογράφιση σχολικών εκδηλώσεων-σχολικών δραστηριοτήτων 2. Συνεντεύξεις R11; Επισκέψεις 3. Δημιουργία πρωτότυπου υλικού(video κ.λπ) 4. Διοργάνωση διαγωνισμών
15
150
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Στόχοι: 1. Η ανάπτυξη των κοινωνικών αρετών: αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, ευγένεια, επικοινωνία. 2. Η κατανόηση της αναγκαιότητας για βοήθεια και προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Δράση: 1. Συμμετοχή σε δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας (Ραδιομαραθώνιος, Πορεία Αγάπης Μακαρίου, Πορεία Χριστοδούλας κ.λπ.) 2. Επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα για προσφορά βοήθειας (γηροκομεία, ειδικές σχολές ), βοήθεια άπορων παιδιών του σχολείου κτλ. 3. Ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσεων των μαθητών για συμμαθητές τους που χρειάζονται συναισθηματική και οικονομική στήριξη.
16
160
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Στόχοι: 1. Η προσέγγιση της Λαογραφίας ως αναπόσπαστου μέρους της πολιτισμικής μας ταυτότητας. 2. Η παράδοση: παρελθόν-παρόν-μέλλον. Δράση: 1. Επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά - Λαογραφικά μουσεία . 2. Εκμάθηση παραδοσιακών χορών. 3. Συζητήσεις R11; Διαλέξεις.
17
170
ΛΕΜΕΣΟΣ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ
Στόχοι: 1. Γνωριμία με την ιστορία της πόλης μας. 2. Ανάπτυξη ενδιαφέροντος για την τοπική ιστορία μέσα από τα μνημεία και τις ιστορικές πηγές. 3. Προαγωγή της ιστορικής συνείδησης για το παρελθόν της πόλης μας. 4. Γνωριμία με ιστορικά πρόσωπα μέσα από αφηγήσεις, φωτογραφίες και προσωπικές συνεντεύξεις. Δράση: 1. Επίσκεψη στο Παττίχειο Κέντρο Μελετών του Δήμου Λεμεσού και συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει. 2. Επιτόπια παρατήρηση των ιστορικών κτηρίων της Λεμεσού και ενημέρωση από ειδικούς. 3. Ενασχόληση με τα αρχεία της πόλης. 4. Διοργάνωση ερευνητικών δραστηριοτήτων για την ιστορία της πόλης ή και του σχολείου μας. 5. Παρακολούθηση διαλέξεων για την ιστορία της Λεμεσού από ερευνητές τομέων της ιστορίας και του πολιτισμού της
18
180
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Στόχοι: 1. Η καλλιέργεια της αγάπης για τα Μαθηματικά, μέσα από τη γνώση ότι: τα Μαθηματικά αποτελούν βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού, περιγράφουν τη φύση με τον καλύτερο τρόπο και καθορίζουν την καθημερινότητά μας. 2. Η προαγωγή της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης 3. Η ενημέρωση για βασικά θέματα από την ιστορία των Μαθηματικών Δράση: 1. Επισκέψεις σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα - συνεντεύξεις. 2. Διαλέξεις R11; μελέτες - συζητήσεις. 3. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιστημονικά και Ιστορικά θέματα μέσα από την ιστορία των Μαθηματικών .
19
190
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
Στόχος: Ενασχόληση των μαθητών με πρωτότυπες και καινοτόμες μουσικές δράσεις Δράση: Μουσικές Επενδύσεις flashmob
20
200
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ
Στόχοι: 1. Η ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (επιχειρηματικό πνεύμα- ανταγωνιστικότητα). 2. Η επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων του εμπορίου και γενικά των κυπριακών οικονομικών οργανισμών. 3. Η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών για τη σύγχρονη οικονομική επικαιρότητα. Δράση: 1. Επισκέψεις, σε επιχειρήσεις και οικονομικούς οργανισμούς . 2. Διαλέξεις για οικονομικά θέματα. 3. Οικονομικές έρευνες R11; μελέτες. 4. Επαφή με την Οικονομική επικαιρότητα.

 

 ©2012 e.World Technology Ltd. All rights reserved.